Hulpverlener

Hulpverlener van de praktijk de Stap – Vitaal Mens  is Jos van der Staaij, BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog.

Hulpverlener Jos van der Staaij

Jos van der Staaij heeft dertig jaar ervaring in de hulpverlening. Hij werkte in veel verschillende instellingen; maar besloot in 2008 om een eigen praktijk op te richten, voornamelijk uit onvrede met de ‘bureaucratie’. De praktijk is vanaf het begin een succes geweest; door mond op mond reclame en goede ervaringen van huisartsen vonden veel mensen hun weg naar zijn praktijk. Jos van der Staaij is een doorgewinterde psycholoog die snel naar de kern gaat.

Betrokkenheid en respect

‘Ik ben als hulpverlener voelbaar betrokken en geef op een warme manier vorm aan het menselijke contact, maar weet ook professioneel afstand te houden. Ik doe dit werk met veel plezier, betrokkenheid en respect. En ben oprecht blij wanneer het (weer) goed gaat met mijn cliënten. Ik voel me vaak dankbaar voor het vertrouwen dat mensen geven en de openheid waarmee zij mij in hun leven toelaten’.

Ik heb veel ervaring met allerlei ‘soorten’ problemen en gelukkig, ook oplossingen.

Jos van der Staaij is als GZ psycholoog B.I.G. geregistreerd (nr 59049725225).

Lid van de vereniging voor GZpsychologen NVGzP.

Jos op LinkedIn

Persoonlijk

Jos van der Staaij beoefent de bergsport. In 2012 beklom hij de de hoogste piek van de Alpen (Mont Blanc 4810 m), en in 2013 de Elbrus (hoogste top Europa, een van de seven Summits, 5642 m. In 2014 werden in het Monte Rosa gebergte in Italië in zes dagen tijd zes pieken van 4300-4500 meter beklommen. In 2016 beklom hij in Kirgizië Peak Lenin tot 6100 meter.

Peak Lenin 2016

In mei 2017 stond hij op de top van de Carrountoohil, de hoogste top van Ierland en daalde hij af via de ‘Devils ladder’. In juli van dat jaar reed hij de Maratona dles Dolomites, een fietstourtocht dwars door de Dolomieten met 4200 hoogtemeters. In 2020 beklom hij de Dent du Géant en deed hij de Lyskamm traverse. In 2021 legde hij zich toe op rotsklimmen en stond hij op de Mont Aiguille en Aiguille Dibona. Moet je sportief zijn als cliënt van Jos van der Staaij? Nee hoor, natuurlijk niet. Maar hij kan je wel iets vertellen over het leven van uit je waarden, het stellen van doelen en omgaan met grenzen.